kedvezményezett neve: BEMOLUX Kft.
projekt címe:  Kapacitásbővítő eszközbeszerzés a Bemolux Kft-nél
szerződött támogatás összege: 21.691.778 Ft
támogatás mértéke (%-ban): 50%

Projekt tartalma:

A beruházás középpontjában álló műanyagipari gépsor / flakonfúvó gép / egy komplex technológiai folyamat megteremtését teszi lehetővé az előformától a végtermékig. A beszerzésre kerülő műanyag fröccsszerszámok, villamos ipari termékek műanyag alkatrészeinek előállítását teszik lehetővé. A beruházás megvalósítása során cégünk termelési kapacitását szeretné növelni. Két új piacon kíván megjelenni termelő szolgáltatásként az egyik a PET palackok előállítása, a másik a saját villamos késztermékek / lámpatestek / kifejlesztésével és gyártásával állít elő termékeket, amelyeket a fröccsöntő szerszámok beszerzésével a meglévő fröccsöntő technológiai gépsorral tud megvalósítani.
Ennek eredményeképpen a tevékenysége kibővül villamos ipari szolgáltatás és kereskedelem mellett lámpatest gyártásával és értékesítésével, illetve PET palack előállításával és értékesítésével.

A projekt két piaci területet céloz meg: a villamosipart és a műanyag palackok és azok fedeleinek gyártását. Mindkét terület tekintetében a közeljövő rendkívül dinamikus piaci fejlődésre kínál lehetőséget. A járműipar tekintetében a cég jó földrajzi elhelyezkedését kívánja versenyelőnyként kamatoztatni, mivel 50 km-es körzetében jelentős autóipari nagyvállalati kapacitás működik, ahol lehetőség van elsősorban műanyag alkatrészek beszállítására. Ezért a fejlesztéshez humánerőforrás bővítés is párosul.

A jelenlegi dolgozói létszám tekintetében is tervezett a folyamatos átképzés a termelési folyamat igényei szerint látható területekre. A cég a beindítandó műanyagipari tevékenységéből felfutó jelleggel 15%-os árbevétel növekedést prognosztizál jelenlegi építőipari pozíciójának megtartása mellett.

projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.05.10.
projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-01035

 

 

 

 

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk cookie-kat (sütiket) és más követési megoldásokat alkalmaz, a felhasználói élmény javításához illetve a látogatottsági szokások méréséhez. Olvassa el a részletes Adatvédelmi tájékoztatónkat a 'További információ' gombra kattintva! Honlapunk tovább használatával a tájékoztatónkat tudomásul veszi.